Title jelentése, használata a SEO-ban

0

A title az egyik legfontosabb on site SEO elem. Ha ez nincs kitöltve a honlapod minden egyes aloldalán, esélyed sincs arra, hogy az oldalad jó helyen jöjjön a keresőben.

A title az oldal címe. Nem összekeverendő az URL-lel (angolul Uniform Resource Locator), ami a honlap webes hivatkozása, azaz az a cím, amit a böngészőbe beírva eljutsz az adott honlapra.

A title az a cím, ami meghatározza az oldal témáját. 

Ennek a honlapnak a főoldai title-je: SEOStratégia – SEO, webshop keresőoptimalizálás, woocommerce webáruház

Jól látod, a főoldali title-ben megjelennek az oldal főoldali kulcsszavai.

A főoldali title általában nem látható a felhasználó számára. Úgy tudod előcsalni, ha az Internet Explorerben a böngésző ablak tetejére viszed az egeret.

főoldali title

A title szerepe a keresőoptimalizálásban

A title bemutatja a Google keresőrobot számára az oldal témáját. Ez alapján tudja a Google eldönteni, hogy egy keresésre megjelenítse-e a honlapodat.

A title megjelenik a Google találati listájában is. Ebben a formájában bemutatja az oldalt a felhasználónak. A felhasználó ez alapján dönti el, hogy azt az információt kapta-e meg, amit keresett.

title seo elem a google találati listában

Title beállítása

A title beállítása rendszerenként eltérő módon történik. Általában minden weboldalon biztosítva van a főoldali title beállíthatósága.

WordPressben ezt a Beállítások / Általános beállításokban tudod megadni, a weboldal rövid leírása mezőben.

Főoldai title beállítása WordPressben

Title-t azonban nem elég a főoldalra beállítani!

Minden egyes aloldalra  meg kell adni, legyen az egy blogbejegyzés, egy kategória oldal, vagy egy termék aloldal a webáruházadban.

Share.

About Author

Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. IT tanácsadóként 15 évnyi tapasztalatom van informatikai projektek vezetésében, az ügyfelek és fejlesztők közötti kapcsolatteremtésben. 2006 óta üzemeltetek webáruházakat. Fő szakterületem a webáruház SEO.

Leave A Reply