fbpx

SEO Esettanulmány

Mit hozhat az egyszeri keresőoptimalizálás?

 

1 éven belül

+40%-kal több vevő

Több, mint 3x annyi átkattintás

+142 db kulcsszó az első oldalon

Háttér-információ

Az UNI Autósiskola Miskolc legnagyobb autósiskolája, komoly múlttal és magas minőségű szolgáltatásokkal. 

A projekt indulásakor weboldalukon alapvető SEO beállítások hiányoztak, és nem rendelkeztek tartalomstratégiával sem. Versenytársaik erősebb domainekkel és jobban keresőoptimalizált oldalakkal előzték meg őket a Google keresőben.

Bár a konkurencia weboldalai jobb helyen jelentek meg a keresőben, azok weboldala sem volt tökéletesen keresőoptimalizálva. Adott volt a lehetőség, hogy gyorsan és látványosan javítsuk a weboldal organikus eredményeit.

A tulajdonos célkitűzése az volt, hogy a legfontosabb lokális kulcsszavakra a találati lista első 5 helyére kerüljenek, és ezáltal növeljék az oldalra érkező látogatók és végsősoron a tanulóik számát.

Elvégzett feladatok

Konkurencia kutatás

A konkurencia kutatás során professzionális eszközökkel vizsgáltuk meg az Ügyfél keresőbéli versenytársait. Vizsgáltuk a technikai, on-site és off-site SEO hátterüket, elemeztük a weboldalaikat felhasználói szemmel.

Professzionális kulcsszó kutatás

Az alapos kulcsszó kutatás során 300-nál is több releváns kulcsszót határoztunk meg a Miskolc környéki autósiskola témakörön belül.

Tartalomstratégia kalakítása

Az Ügyféllel közösen meghatározott kulcsszavakból elkészítettük az oldal teljes tartalmi átalakításához szükséges stratégiát. Ez kitért a menürendszer, az aloldal struktúra és a weboldal teljes szöveges tartalmának az átalakítására.

SEO szövegírás

A tartalomstratégiában meghatározott aloldal-kulcsszó csoportosítás alapján a weboldal teljes szövegének az újraírása, SEO szempontoknak megfelelően. Továbbá egyedi meta cím és meta leírás elkészítése

Fejlesztői specifikáció készítés

A weboldal dizájnját és használhatóságát érintő módosítások megfogalmazása és átadása a weboldal fejlesztőjének.

Technikai beállítások

301-es átirányítások kezelése, módosult webhelytérkép beküldése a Google Search Console-ba, lefedettségi hibák javítása, weboldal sebességének ellenőrzése.

Eredmények

Az oldalon történt módosítások után alig több, mint egy hónappal ugrásszerű látogatószám növekedést tapasztaltunk a Google Search Console adatai alapján. Elkezdődött egy folyamatos növekedés az átkattintások és megjelenítések számában, ami csak a COVID-19 okozta néhány hetes „szolgáltatás-szüneteltetés” ideje alatt esett vissza.

Rövidtávú eredmény

Egyszeri SEO projekt rövid távú eredménye

2020 és 2021 azonos időszakában mért eredmények összehasonlítása (10.20-12.31)

40%-kal több vevő

A lényeg, amiért valójában dolgozunk: 2021-ben 40%-kal több tanuló (vevő) iratkozott be különböző tanfolyamokra, mint egy évvel korábban. Ez további oktatóknak adott munkát, amivel a cég is növekedni tudott.

Ezt a növekedést egy olyan időszakban sikerült elérni, amikor is a COVID-19 járvány okozta lezárások és korlátozások igencsak megnehezítették a szolgáltatók üzletmenetét.

Az átlagos autósiskolák ebben az időszakban nemhogy növekedni nem tudtak, de a COVID-19 járvány előtti tanulószámot sem tudták elérni.

Büszkén kimondhatjuk, hogy kimagasló eredményt értünk el.

3x annyi átkattintás és 4x annyi megjelenés

A keresőoptimalizálás eredménye objektíven mérhető. Jöjjenek hát a konkrét számok!

2020 vizsgált időszakában összesen 1.146 kattintás érkezett a keresőből, míg 2021-ben 3.863.

Ez +237%-os növekedést jelent a keresőből érkező látogatókra nézve.

A weboldal keresőoptimalizálása előtt a vizsgált időszakban összesen 13.221 megjelenítést ért el az oldal.

Ez a szám 2021-ben 63.997-re emelkedett. Ez +384%-os növekedést jelent.

+142 kulcsszó a találati lista első oldalán

A projekt kezdetekor mindössze 87 kulcsszóra rangsorolt az oldal a TOP 10-ben. Ez 2021 év végére 229-re emelkedett. Továbbá olyan fontos kulcsszavakra szerepel az oldal a TOP 3-ban, mint: „elsősegély tanfolyam miskolc”, „miskolc jogosítvány”, „miskolc autósiskola”, „kresz vizsga miskolc”

Hosszútávú eredmény

Egyszeri SEO projekt hosszútávú eredménye

Konklúzió

Minek volt köszönhető a látványos fejlődés?

A SEO-ban nincsenek véletlenek. Az autósiskolával elért kimagasló eredmény sem a véletlen műve.

  • Jó helyzetfelismerés: a versenytársak által kihagyott ziccerek „berúgása”
  • Alapos kulcsszó kutatás: releváns és fontos kulcsszavak használata
  • Tűpontos tartalomstratégia: 0% mellébeszélés, 100% kulcsszavakra írt tartalom
  • Ügyfél rugalmassága: engedély a teljes weboldal tartalmának az átalakítására
  • Jó időzítés: a versenytársak előtt léptünk

 

Javíthatók még tovább az eredmények?

Ezeket az eredményeket egy egyszeri „rendberakással” értük el, egy két hónapos projekt során. Kizárólag un. on-site SEO-t végeztünk, azaz a honlapon belül dolgoztunk. Az eredményekből látszik, hogy nincs feltétlenül szükség arra, hogy folyamatosan, évekig dolgozzunk egy weboldal keresőoptimalizálásán.

 Amennyiben további javulást szeretnék elérni, van még néhány lehetőségünk.

  • Keresőoptimalizált blogbejegyzések: újabb, a témához kapcsolódó kulcsszavakra jelenik meg az oldal a keresőben 
  • Professzionális linképítés: a meglévő kulcsszavak helyezése tovább javítható.

 

SZERZŐI JOGOK – TÁJÉKOZTATÁS – KÖTBÉR A SeoStrategia.hu teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos a szerző Csernai Kata SEO szakember .

A honlap tartalmáról, és a honlapról letölthető információs anyagokról tilos bármilyen olyan másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján, amelyhez a szerző ill. a jogtulajdonos előzetesen nem járult hozzá, és amelyen szerzőségük nem került feltüntetésre.

Amennyiben a SeoStrategia.hu weboldalon szereplő bármilyen saját (szöveg, képi, videó, ábra, infografika vagy egyéb) tartalmát más személy vagy cég honlapján vagy bármely más online vagy offline felületén vagy eszközén, bizonyíthatóan azonos vagy nagy mértékben hasonló formában megjelenik, a weboldal üzemeltetője (SEO Stratégia Bt., tulajdonos Csernai Katalin) másolt oldalanként 50.000 Ft / nap összegű kötbért számláz a jogtalan felhasználónak.

A kötbért a felfedezést napjától számítva addig a napig kerül felszámításra, amely napon a kérdéses tartalmakat a jogtalan felhasználó véglegesen eltünteti saját felületéről. Szöveg esetén másolt oldalnak minősül, ha az átvétel az adott teljes oldal tartalom 10%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett tartalmat. Kép, videó, ábra, infografika átvétele és felhasználása esetén bármely átvett tartalom teljes oldalnak számít.

Az átvétellel és a felhasználással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. A fent említett tartalmak átvételének és felhasználásának bizonyítására közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat. A közokirat költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználó köteles megtéríteni.