fbpx

Megszűnik a Google+, van tennivalód vele?

A Google megszünteti a Facebook vetélytársának szánt Google+ szolgáltatását. A hangulatos sunset (naplemente) névre keresztelt leállás keretében a felhasználói fiókokat 2019 áprilisában kezdik el törölni, de a Google felhívta rá a figyelmet, hogy a szolgáltatást már 2019 március 7-én leállítják.

Miért szűnik meg a Google+?

A Google hivatalos tájékoztatása szerint a megszűnés “oka az alacsony kihasználtság, valamint azok a nehézségek, amelyek az ügyfelek elvárásainak megfelelő, sikeres termék karbantartása során felmerültek.”

Magyarul nem akarnak tovább egy olyan rendszer fenntartására és továbbfejlesztésére költeni, amit az emberek nem használnak.

Ki használta egyáltalán a Google+-t?

Megszűnik a Google+, van tennivalód vele?Kép forrása: https://dustn.tv/social-media-statistics

A Dustin W. Sout social media szakértő által közzétett adatok szerint főként a 15-34 év közötti amerikaii férfiak. Az összesen 2 milliárd felhasználó 55%-a Amerikában regisztrált. Bár a 2 milliárdos felhasználói szám impozáns, valójában a szolgáltatást havi szinten használók száma csupán 395 millió.

Megszűnik a Google+, van tennivalód vele?Kép forrása: https://dustn.tv/social-media-statistics

Ezzel szemben a Facebookot naponta 1,4 milliárdan használják. Nem csoda, hogy a Google feladta a versenyt.

Magyarországon a Google+ használata elenyésző volt, Mi, SEO szakemberek javasoltuk a használatát, mivel nagyon egyszerűen lehetett vele plusz linkeket és közösségi média jeleket lehetett szerezni a honlapokra.

Mit kell tennem a Google+ megszűnése miatt?

Honlap tulajdonosként

Google Search Console e-mailben figyelmeztette a honlap tulajdonosokat arra, hogy ellenőrizzék, be van-e építve a Google+ a honlapjukba, és távolítsák el.

Előfordulhat, hogy már nem emlékszel rá, beépítetted-e valaha. Három helyen érdemes keresned:

  1. A tartalmak közösségi média megosztási felületén
  2. A közösségi média elérhetőségeidet felsoroló részben
  3. Bejelentkezési oldalon, mint Google+ bejelentkezés

Ha WordPress-t vagy más keretrendszert használsz, bízhatsz benne, hogy a közösségi média megosztó pluginok fejlesztői gondoskodnak a Google+ integráció megszüntetéséről. Javaslom, hogy nézz ennek utána, és gondoskodj a plugint frissítéséről!

Ha egyedi fejlesztésű honlapod van, mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a fejlesztővel még ma! A Google+ megosztás eltávolítása időbe telik, főként ha a forráskód módosításán túl a tesztelést és a biztonságos élesítést is figyelembe vesszük.

Google+ felhasználóként

Ha felhasználója vagy a rendszernek, esetleg csoportokat moderálsz benne, lehetőséged van rá, hogy 2019 áprilisáig a fiókban tárolt bejegyzéseket, fotókat, információkat letöltsd. A Google+ fiók mentéséről részletes leírást közölt a Google.

Ha valamilyen furcsa oknál fogva a különböző weboldalakon a Google+-al való bejelentkezést használtad eddig, akkor ezt a továbbiakban már nem teheted. Elvileg ezt a normál Google fiókkal való bejelentkezésre cserélik, ami továbbra is használható marad.

G Suit felhasználóként

Ha céges előfizetéssel használod a Google rendszereit, azaz G Suit előfizető vagy, akkor a saját cégedhez kapcsolódó Google+ funkciók korlátozottan továbbra is elérhetők maradnak számodra. Új fiókot, csoportot illetve kört nem fogsz tudni felvenni, de a régieket a cégen belül használhatjátok.

A G Suit előfizetőket érintő változásokról angol nyelven részletes leírást találsz a Google Support felületén.

Csernai Kata SEO szakember

Csernai Kata Seostratéga

Honlaptulajdonosoknak segítek kiszámítható, stabil látogatottságot szerezni a Google keresőből, hirdetési költségek nélkül.

Ha most találkozol velem először, még nem tudhatod, miért bízz bennem. Nézd meg, milyen szakmai utat jártam be, és milyen eredményeket értem el. Ezek alapján döntsd el magad, érdemes-e SEO kérdéseken rám hallgatnod.

Ismerj meg

Keresés SEO tippek között

seo szolgáltatások

kiemelt seo témák

Szerző: Csernai Kata
Csernai Kata SEO szakember vagyok. Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és bivalyerős linkekkel foglalkozom. Nem egy webes rendszerben hiszek, hanem abban, hogy szakértelemmel és kellő alapossággal minden rendszerben meg lehet találni a kihagyott lehetőségeket.

Hasonló bejegyzések

Mi a honlap célja?

Mi a honlap célja?

Sokunknak van egy vagy akár több honlapja is. Az új vállalkozásunkhoz vagy hobbinkhoz honlapot készítünk,...

bővebben

SZERZŐI JOGOK – TÁJÉKOZTATÁS – KÖTBÉR A SeoStrategia.hu teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos a szerző Csernai Kata SEO szakember .

A honlap tartalmáról, és a honlapról letölthető információs anyagokról tilos bármilyen olyan másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján, amelyhez a szerző ill. a jogtulajdonos előzetesen nem járult hozzá, és amelyen szerzőségük nem került feltüntetésre.

Amennyiben a SeoStrategia.hu weboldalon szereplő bármilyen saját (szöveg, képi, videó, ábra, infografika vagy egyéb) tartalmát más személy vagy cég honlapján vagy bármely más online vagy offline felületén vagy eszközén, bizonyíthatóan azonos vagy nagy mértékben hasonló formában megjelenik, a weboldal üzemeltetője (SEO Stratégia Bt., tulajdonos Csernai Katalin) másolt oldalanként 50.000 Ft / nap összegű kötbért számláz a jogtalan felhasználónak.

A kötbért a felfedezést napjától számítva addig a napig kerül felszámításra, amely napon a kérdéses tartalmakat a jogtalan felhasználó véglegesen eltünteti saját felületéről. Szöveg esetén másolt oldalnak minősül, ha az átvétel az adott teljes oldal tartalom 10%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett tartalmat. Kép, videó, ábra, infografika átvétele és felhasználása esetén bármely átvett tartalom teljes oldalnak számít.

Az átvétellel és a felhasználással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. A fent említett tartalmak átvételének és felhasználásának bizonyítására közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat. A közokirat költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználó köteles megtéríteni.