fbpx

Webáruház blogolás: így támogatja a SEO-t

Írta: Horváth Angéla

   |   

Frissítve: 2023. 09. 21

   |   

Olvasási idő:

Webáruház blogolás headerr

A webshopok világában az online verseny egyre növekszik. Nem elég csupán jó termékeket és remek vásárlói élményt kínálni. Az online láthatóság, a helyezések és a forgalom mind kritikus tényezők a sikerhez. Az egyik legjobb módja annak, hogy mindezeket támogassuk, a blogolás. Nézzük meg, hogyan támogatja a blogolás a webshop SEO-t és hogyan segíthet neked is!

Mit jelent a blogolás webáruházak esetén?

A blogolás ma már nem csak személyes történetek és élmények megosztását jelenti. Webáruházak esetén ez egy stratégiai eszköz, amely lehetőséget kínál a vállalkozásoknak a termékeikkel, szolgáltatásaikkal és az iparágukkal kapcsolatos információk megosztására. A blogbejegyzésekben általában olyan tartalmak szerepelnek, amelyek tájékoztatnak, tanácsot adnak, útmutatást nyújtanak vagy megoldásokat kínálnak az ügyfelek problémáira.

Miért hasznos a blogolás webshopok esetén?

Webshop blogolás előnyei ábrán szemléltetve

1. Tartalom = Láthatóság a keresőkben

Azok a webáruházak, melyek rendszeresen publikálnak minőségi tartalmat, nagyobb eséllyel jelennek meg a keresési eredményekben. A friss tartalom nemcsak a látogatókat vonzza, de a keresőmotorokat is, melyek fontosnak értékelik a friss és releváns tartalmakat.

2. Kulcsszavak

A blogbejegyzések lehetőséget adnak arra, hogy különböző kulcsszavakkal célozzuk meg a még csak az értékesítési tölcsér elején tartó felhasználókat. Az információs keresések gyakran irányítják a felhasználókat blogokhoz. A céltudatos kulcsszókutatás segítségével a potenciális vásárlók éppen akkor találkoznak a márkáddal, amikor a legérzékenyebbek az információra. 

Ha már a probléma felvetési szakaszban – és utána az értékesítési tölcsér minden fázisában – találkozik a márkával a felhasználó, jó eséllyel a vásárlási döntés előtt már direktben az adott márkát fogja előnyben részesíteni. 

3. Csökkenti a visszafordulási arányt

Amikor a látogatók értékes és releváns tartalmat találnak, hajlamosabbak tovább maradni az oldalon és felfedezni azt. Ez növeli az oldalon töltött időt, egyúttal csökkenti az oldalról való visszafordulási arányt, vagyis a bounce rate-et, ami pozitív jel a keresőmotorok számára. 

4. Backlink építés

A jó minőségű tartalmak nál nagyobb esély van rá, hogy más weboldalak hivatkozzanak rá. Ezt nevezzük organikus linképítésnek. Ezek a backlinkek értékesek SEO szempontból, mivel a keresőmotorok azokat minőségi bizonyítékként értékelik.

5. Interakció és megosztás

Az emberek hajlamosak megosztani a hasznos, érdekes vagy szórakoztató tartalmakat. Minél több látogató osztja meg a bejegyzéseidet, annál több potenciális vásárlóval léphetsz kapcsolatba.

Webshop SEO Esettanulmány

Stabil, ingyenes forgalom a Google-ből – hirdetési költségek nélkül. Így növeltük meg +130%-kal ügyfelünk organikus forgalmát.

A hatékony webshop blogírás alapjai

Ahhoz, hogy hatékonyan blogolj egy webáruház keretein belül, számos alapelvet érdemes követned:

 • Ismerd meg a közönséged: Mielőtt bármit is írnál, mélyedj el abban, kik alkotják a célcsoportod. Mi érdekli őket? Milyen kérdéseik lehetnek a termékeiddel kapcsolatban?
 • Minőség a mennyiség felett: Ne erőltesd a gyakori bejegyzéseket, ha azok nem hoznak értéket. Jobb ritkábban, de rendszeresen igényes tartalmakat közölni.
 • Legyél következetes: A blogolás egy hosszú távú stratégia. Ne várd az azonnali eredményeket. Fontos a következetesség az írásban és a közzététel rendszerességében is.
 • Használj vizuális tartalmakat: A képek, infografikák vagy videók növelhetik a bejegyzés vonzerejét, segíthetnek az információk átadásában és növelik a megosztás esélyét.
 • Felhívás cselekvésre: Minden bejegyzés végén biztasd olvasóidat valamilyen cselekvésre – legyen az egy termék megtekintése, feliratkozás a hírlevélre vagy egy megosztás a közösségi médiában.

Hogyan kezdj el blogolni?

Kezdj a tervezéssel! Készíts egy tartalomnaptárat például Excelben vagy Wordben, ahol heti vagy havi bontásban meghatározod a témákat és a tartalmak publikálásának dátumát. Ezt követően szánj időt a kutatásra, hogy valódi értéket nyújtó bejegyzéseket írhass. Ne félj visszajelzést kérni, és az idő múlásával finomítsd a stratégiádat az olvasóid igényei alapján.

Laptopon gépelés

Mindig készíts tartalomstratégiát, ahol meghatározod az egyes blogbejegyzésekben felhasználandó kulcsszavakat és azt, hogy melyik kulcsszó, hogyan jelenjen majd meg a szövegben (címsorként, szinonimaként, vagy csak egyszerűen a tartalomban).

Bár mi most itt a keresőoptimalizált blogbejegyzésekkel foglalkozunk, nem kell mindig, mindenáron, minden blogbejegyzést seozni. Lehetnek olyan, a vállalkozás életét érintő aktuális hírek, amiket nem lehet és nem is érdemes keresőoptimalizálni. Ezek írd meg bátran a saját stílusodban! Ezek lesznek ugyanis azok a cikkek, amikkel az olvasóid azonosulni tudnak, amik segítik a kapcsolatotok kiépülését. 

Webáruház blogbejegyzések keresőoptimalizálásának lépései

Egy keresőoptimalizált blogbejegyzés nem azonos egy újságcikkel, vagy egy szórakoztató tartalommal. A blogbejegyzések készítésekor ugyanúgy be kell tartani a SEO szövegírás szabályait, mint a honlapok szövegének megírásakor, vagy a kategória leírások elkészítésekore. 

Nézzünk néhány tippet, hogy hogyan optimalizálhatod a blogodat a webáruházad számára!

 1. Kulcsszókutatás: Az első lépés a releváns kulcsszavak meghatározása. Ezeket a kulcsszavakat integrálni kell a tartalomba úgy, hogy az természetes hatású és könnyen olvasható maradjon.
 2. Egyedi és minőségi tartalom: A Google és más keresőmotorok előnyben részesítik az egyedi és értékes tartalmakat. Kerüld az ismétlődő vagy másolt szövegek használatát.
 3. Optimalizált címek és meta leírások: Minden blogbejegyzés címének és meta leírásának tartalmaznia kellene a fő kulcsszavakat, de emellett legyenek vonzók és informatívak az olvasók számára.
 4. Megfelelő címsorok használata: A címeknek és alcímeknek tartalmazniuk kell a célzott kulcsszavakat. Az H1, H2, H3, esetleg H4 címsor struktúra segít a keresőmotoroknak megérteni a tartalom hierarchiáját.
 5. Linképítés: Belső linkekkel hivatkozz más releváns bejegyzésekre, kategória oldalakra és termékoldalakra a webáruházadon belül, ezáltal javítva az oldalon belüli navigációt és a keresőmotorok számára is értékesebbé teheted az oldalt.
 6. Képek optimalizálása: A képeknek rövid, lényegretörő alt taggal (helyettesítő szöveggel) kell rendelkezniük. Továbbá, a képfájlok nevei is tartalmazzák a kulcsszavakat. Ha lehet használj újgenerációs fájlformátumokat, mint például WebP formátumot. 
 7. Mobilbarát dizájn: A weboldalnak jól kell működnie minden készüléken. A reszponzív dizájn biztosítja, hogy a blog olvasható és könnyen navigálható lesz mobil eszközökön is.

Mik azok a blogbejegyzés kulcsszavak?

A blogbejegyzés kulcsszavakkal általában olyan témákkal vagy kérdésekkel kapcsolatosak, amelyekre a felhasználók részletes, tartalmi választ keresnek. Ezek általában információs célú keresések, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak közvetlenül egy termék vagy szolgáltatás vásárlásához, de hosszú távon elősegíthetik a márka ismertséget és a vásárlói lojalitást.

Például:

 • Hogyan típusú keresések: Pl. „Hogyan válasszunk futócipőt?” vagy „Hogyan tisztítsuk meg a bőrtáskákat?”
 • Mi az… típusú keresések: Pl. „Mi az a hőszivattyú?” vagy „Mi a különbség az OLED és az LED között?”
 • Tippek és trükkök: Pl. „Tippek a nyári bőrápoláshoz” vagy „Fiók rendezési trükkök”.

Amikor blogbejegyzés kulcsszavakat keresel és használsz, fontos:

 • Relevancia: A kulcsszavaknak relevánsnak kell lenniük az általad kínált termékekhez vagy szolgáltatásokhoz, még akkor is, ha azok nem feltétlenül hoznak azonnali eladást.
 • Long-tail kulcsszavak: A long-tail kulcsszavak hosszabb, általában három vagy több szóból álló kifejezések, melyek specifikusabbak és célzottabbak, mint az egy- vagy két szavas kulcsszavak. Míg ezek a kifejezések általában kevesebb keresést generálnak a keresőmotorokban, sokkal specifikusabbak, ami azt jelenti, hogy azok, akik ezekre keresnek, gyakran közelebb állnak a vásárlási döntéshez. 
 • Az olvasó igényeinek megértése: Képzeld magad az olvasó helyébe. Mit szeretne megtudni? Milyen információkat keres? A kulcsszavaknak ezen igényeket kell kiszolgálniuk.

Gyakorlati példa egy bloggal “felszerelt” webshopról

Egy SEO projekt során figyelnünk kell arra, hogy a sales tölcsér minden egyes pontjához biztosítsunk tartalmat. Ehhez jó tudni, hogy az értékesítési tölcsér mely pontján milyen kulcsszót érdemes használni.

AIDA modell egy konkrét példán szemléltetve

A blogbejegyzéseknek komoly szerepe van abban, hogy a látogatók a lehető legtöbbször találkozzanak a domain neveddel vagy márkáddal. Minél több esetben fut ugyanis össze veled az információkeresés közben, annál nagyobb az esélye, hogy “bekúszol” az agyába. Így abban a pillanatban, amikor arról dönt, honnan is vegye meg az áhított terméket, ő maga sem tudja, miért, de a te domain nevedet fogja beírni a böngészőbe.

Lássuk ezt egy konkrét példán keresztül! 

Tipp: A szövegben lévő linkekre kattintva megtalálod azokat a konkrét cikkeket, amiket az egyik ügyfelünknek készítettünk. Bátran használd ezeket arra, hogy tanulmányozd a blogbejegyzések struktúráját, tartalmát, és a belső linkek elhelyezését!

A nyári nagy melegben izzadva egyszer csak felmerül az emberben a gondolat: Most már muszáj vegyek egy klímát! Ezzel együtt az is eszébe jut, hogy ez bizony drága lesz, mert nem csak a készülék árát és beszerelését kell kifizetni, de még az áramszámlát is növelni fogja.

Az első feladat tehát az, hogy kezeljük ezt a kifogást, és elmagyarázzuk, hogy a klíma jól használva nem is olyan drága. Tehát írunk egy cikket a klíma gazdaságos használatáról

Most, hogy a Kedves Olvasó megnyugodott, hogy a vágyott klímát ő is megengedheti magának, jön a következő probléma: mit is kell tegyen ahhoz, hogy végre hűvös legyen nála? 

Erre a problémára ad választ a klíma vásárlás menetéről szóló blogbejegyzés.  Ebben a cikkben már elkezdjük “puhítani”: az általános menetrendet kiegészítjük a saját webáruházunk vásárlási folyamatának bemutatásával. Így, amikor az online vásárlás mellett dönt, már pontosan tudni fogja, mit kell tennie, ezzel előre csökkentjük a kosárelhagyás esélyét. Sőt, még a bürokratikus folyamatban is segítünk, így máris szimpatikusabbak leszünk számára, mint a konkurens, aki ezt nem tette meg.

Jön a következő lépés, azaz a megfelelő klíma kiválasztása. De honnan tudja, hogy melyik a megfelelő számára? Egyáltalán milyen szempontokat kell figyelembe venni? Ő csak annyit szeretne, hogy végre ne legyen melege, nem akar pórul járni sem, de azért egy klímaszerelő OKJ tanfolyamot se akar elvégezni. 

Mivel az esetek többségében nem szakemberek keresgélnek a neten, várható, hogy a kérdését is egyszerűen fogja megfogalmazni. Jelen esetben a profán “Mekkora klíma kell?” kérdés jelent meg a kulcsszókutatásban. Ezt egészítettük a mérnökibb szemléletű látogatókat is bevonzó “klíma méretezés szempontjai” kulcsszóval, és ebből állt össze a Mekkora klíma kell? – A klíma méretezés szempontjai cím. 

Itt már egészen közel járunk ahhoz, hogy vásárlás legyen a nagy keresgélés vége. Persze ehhez az is kell, hogy most, amikor már tudja, hogy a forró panellakás lehűtéséhez egy kis teljesítményű klíma is elég, találjon is ilyet a webáruházban. 

Szerencsére erre is gondoltunk, így amikor a kis teljesítményű klímára rákeres, megintcsak minket talál az első helyen. Micsoda véletlen!

SERP klíma témakörben

Sőt, a másodikon is, mert a kis teljesítményű klímák mellett kisméretű klímákra is létrehoztunk egy alkategóriát. Ez aztán igazán meggyőző!

Ahogy látod, itt már nem újabb blogbejegyzést írtunk a kis teljesítményű klímákról, hanem egy kategóriát hoztunk létre. Ebben a fázisban ugyanis már más a keresési szándék: most már kiderített minden infót, amire szüksége van, itt már konkrét termékeket akar látni, amikből válogatni tud. Gondolj csak vissza a kulcsszókutatás cikkben említett search intent fogalomra!

Persze mindig lesznek olyanok, akik jobban szeretik a pontos meghatározásokat, vagy erősebb a műszaki tudásuk. Nekik hoztuk létre a klímák teljesítmény szerinti csoportosítását. Így ha valaki 2 kw-os klímát keres, megintcsak nálunk fog kikötni.

SERP klíma témakörben

Ráadásul a Google díjazza a körültekintésünket azzal is, hogy hitelesnek tart minket a témában. Ennek következtében kaptunk tőle egy kiemelt kivonatot (featured snippet) is, amivel az egyszerre rajongott és utált shopping hirdetések alatt jelenük meg. Ezt a fajta megjelenést ráadásul semmi mással nem is lehet befolyásolni, csak a hitelesség, azaz az un. E-A-T faktor növelésével. 

Bízom benne, hogy ez a példa téged is meggyőzött arról, hogy érdemes egy webshopban is foglalkozni a blogbejegyzésekkel. Ha kedved támadsz hozzá, láss neki, de előbb még egy fontos dologról beszélnünk kell.

Legnagyobb hibák a webshop blogbejegyzések készítésénél

Sokszor találkozunk azzal, hogy az első beszélgetés során a webáruház tulajdonos büszkén mesélni, hogy ők biza már blogolnak! Nem is akárhogyan, képzett újságírók írják a cikkeinket! Sajnos az esetek többségében a rossz zsaru szerepe jut ránk, amikor elmondjuk, hogy ettől még ezek a blogbejegyzések nem segítenek a SEO eredményeken. Sőt, van hogy rontják is azt.

Nézzük hát, mik a legnagyobb hibák!

 1. Blogolás kulcsszókutatás nélkül: gyakran a webshop tulajdonos határozza meg a blogbejegyzés témáját, a szezonalitás vagy a szakmai szempontok alapján. Ez még nem probléma, az viszont igen, ha ilyenkor nem ellenőrzi senki, hogy milyen kulcsszavak kapcsolódnak a témához. Így lehet hogy a cikk érdekes, olvasmányos, de a találati listára nem fog felkerülni.
 2. Blogbejegyzés készítés termék kulcsszóra: kézenfekvő, hogy egy webshopban a termékekről írunk. De ha ugyanarra a kulcsszóra, amire korábban egy termékkategóriát vagy egy konkrét terméket optimalizáltunk, készítünk egy blogbejegyzést is, a blogbejegyzés fog nyerni. Hiszen a Google mindig a hosszabb, tartalmasabb, több hasznos infót tartalmazó aloldalt rangsorolja előre. Így a termékre keresve lehet, hogy az első helyen találnak minket, de ha a felhasználó konkrét termékeket akar látni, azonnal is fog kattintani. Azaz nő a visszafordulási arány, ami miatt a Google szépen lassan elkezdi hátrébb sorolni az oldalt…
 3. Túl sok blogbejegyzés készítése: vannak témák, amiknél rengeteg kapcsolódó kulcsszót találtunk, mint például az egészségügy, egészséges táplálkozás vagy éppen a babavárás. Csábító, hogy egy vitaminos vagy babafelszerelést árusító webshop elkezdjen ilyen témákról blogolni. Többször láttuk, hogy ilyenkor megírnak egy komplett magazint, ami rengeteg látogatót vonz. Azonban ezek a látogatók csak olvasgatni jönnek, és nem vásárolnak. A webshop “elmagazinosításának” hatása pedig mindig a konverziós arány csökkenése. 

Hasznos tartalmak a webáruház blogba

Most már tudjuk mit nem érdemes csinálni. De akkor miről is írjunk egy webshop blogjában?

Lehetőség szerint maradjon közel a konverzióhoz, azaz a vásárláshoz. A fent bemutatott példákban már láttad, hogy olyan tartalmakat érdemes készíteni, amik előkészítik a vásárlást. 

Mi emberek, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy racionális döntéseket hozunk. Valójában azonban a döntéseink többsége érzelmi alapú. Nagyon fontos azonban, hogy ezeket az érzelmi alapú döntéseket racionalizálni tudjuk.  Ebben lehetnek segítségünkre az alábbi tartalom típusok.ű

Termékbemutatók

Képpel vagy akár videóval illusztrált leírások, amelyek a termékek előnyeit és hátrányait mutatják be. Jellemzően a terméknév + előny és/vagy terméknév hátrány kulcsszóra optimalizáljuk őket.

Terméktesztek

A termékeket használat közben bemutató, általában szintén illusztrált anyagok. Érdemes videós formában is elkészíteni őket a szöveges leírás mellett. Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra: a videót a YouTube-ra feltöltve a második legnagyobb keresési hálózaton is megjelenük, a videót a cikkbe beillesztve pedig növeljük az oldalon eltöltött időt. Ne felejtsük el, a YouTube videó leírásába a cikket belinkelni, így egy plusz erős linket is szereztünk a webshopunkra. 

Ezt a tartalmat jellemzően a terméknév + teszt kulcsszóra optimalizáljuk. 

Összehasonlítások

Több, hasonló terméket bemutató cikk. Igyekezzünk olyan termékeket választani, amelyek ugyanarra a problémára adnak megoldást, lehetőség szerint különböző árkategóriában. Törekedjünk rá, hogy a közepes árú termék kerüljön ki győztesen az összehasonlításból, hiszen ebből lehet a legtöbbet eladni. Legyen viszont egy prémium termék is benne, hiszen minden lesznek olyanok, akik csak a legjobban elégednek meg. 

Vélemények

A végső döntés előtt az embereknek szükségük van arra, hogy a közösség igazolja a döntésüket. Ezt hívjuk social proof-nak, amit régen, az offline boltok korszakában a barátok ajánlása, helyeslése, esetleg irigykedése jelentett. Manapság az online térben ezt a vásárlói vélemények jelentik. 

Fontos, hogy ezek a vélemények megbízhatóak legyenek. A többség már tudja, hogy a Facebookon ill. Google-ön adott értékeléseket nem lehet manipulálni, ezért javasoljuk mindig az ügyfeleinknek a vélemények gyűjtését és publikálást a Trustindexen keresztül a webáruházukban. 

Ezeket a véleményeket azonban termékcsoportonként vagy termékenként összegyűjtve, egy szöveges aloldal formájában is érdemes publikálni. Ezt a tartalmat jellemzően a terméknév + vélemény kulcsszóra optimalizáljuk. 

Webshop indítása előtt blog – miért és hogyan?

Amikor eldöntjük, hogy webshopot indítunk, gyakran az első gondolataink a termékek, az árazás és az e-kereskedelemi platform kiválasztása. Azonban egy blog indítása a webshop megnyitása előtt számos előnyt kínál. Lássuk, melyek ezek az előnyök és miért érdemes belevágni!

1. Előnyök

 • Márkaépítés: Egy jól működő blog segíthet abban, hogy a márkád küldetését és hangvételét bemutasd, és így könnyebben azonosuljanak vele a potenciális vásárlók.
 • Keresőmotor optimalizálás (SEO): A rendszeres blogbejegyzések javíthatják a weboldalad SEO-ját, ami növeli a láthatóságodat és a helyezésedet a keresőmotorok találati listáján.
 • Közönségépítés: Még mielőtt termékeket kínálnál eladásra, már építhetsz egy közönséget, amely érdeklődik a témád iránt és követni fogja a tartalmaidat.
 • Visszajelzés: A blogolvasók visszajelzései és kérdései alapján mélyebben megismerheted a célpiacod igényeit, ami segíthet a termékpaletta kialakításában.
 • Linképítés: Egy külső domainen működő blogról, főleg ha az saját tulajdonban van, nagyon könnyedén lehet értékes linkeket adni az erősíteni kívánt termék kategóriáknak vagy akár termékeknek.  

2. Kihívások

 • Időigény: Egy blog indítása és fenntartása időigényes. Rendszeresen értékes tartalmakat kell létrehozni ahhoz, hogy a blog hatékony legyen.
 • Következetesség: Fontos, hogy a blogbejegyzések következetesek legyenek mind stílusban, mind megjelenésük gyakoriságában.
 • Türelem: Az SEO és a közönségépítés nem egyik napról a másikra történik. Időbe telik, mire a blog eléri azt a népszerűséget és hatékonyságot, amit szeretnél. 
 • Vásárlóvá konvertálás: Attól, hogy valaki elolvas egy blogbejegyzést, még nem fog feltétlenül vásárolni. Neked kell gondoskodnod arról, hogy vásárlót csinálj belőle: hírlevél feliratkoztatással és kampányokkal, remarketing hirdetésekkel, ill. a blogbejegyzésekben elhelyezet belső linkekkel vagy bannerrekl.  

3. Gyakorlati lépések

 • Témaválasztás: Válassz olyan témákat, amelyek kapcsolódnak a későbbi webshopod termékeihez, és érdekesek lehetnek a célközönség számára.
 • Platformválasztás: A legtöbb bérelhető webshop motor rendelkezik blog funkcióval is, azokban ezeknek gyakran vannak limitációi. Jó megoldás lehet egy WordPress alapú blog, és annak integrálása a webshop domainje alá. 
 • Rendszeresség: Tervezz előre és állíts fel egy bejegyzési ütemtervet. A rendszeresség fontosabb, mint a gyakoriság. 
 • Interakció: Válaszolj a hozzászólásokra és építs kapcsolatot az olvasókkal.

Egy blog indítása a webshop megnyitása előtt stratégiai döntés lehet. Ha időt és erőforrást fektetsz bele, elősegítheti a márkád ismertségét és hitelességét, valamint előkészítheti a terepet a későbbi webshop sikeréhez.

Webshop SEO Esettanulmány

Stabil, ingyenes forgalom a Google-ből – hirdetési költségek nélkül. Így növeltük meg +130%-kal ügyfelünk organikus forgalmát.

Végszó

A blogolás az egyik alapvető eszköze egy webáruház SEO stratégiájának. A tartalom nemcsak az ügyfelekkel való kapcsolat kialakítására és fenntartására szolgál, hanem növeli a láthatóságot és a forgalmat a keresőmotorokban is. 

Azzal, hogy a látogatóidat megtanítod a termékköröddel kapcsolatos legfontosabb dolgokra, megkönnyíted az ügyfélszolgálatod feladatát is. Sokkal kevesebb alapkérdést kell megválaszolniuk, így hatékonyabban tudnak az értékesítésre koncentrálni. A jól megválasztott kulcsszavak és a vásárlási döntést támogató témák  kiválasztása segít a konverziód növelésében.

Horváth Angéla
Horváth Angéla vagyok, SEO munkatárs. Főként ügyfél projektek kivitelezésében veszek részt. Kedvenc területem és erősségem főként a keresőoptimalizált tartalom gyártás és az on-site SEO, de szívesen veszek részt más feladatokban is. Nyitott vagyok rá, hogy a SEO minél több területét elsajátítsam.

Keresés SEO tippek között

Kapcsolódjunk

INGYENES SEO TIPPEK

Nem küldünk kéretlen levélszemetet.
A legjobb SEO tippekért iratkozz fel a hírlevelünkre!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

WEBSHOP SEO HÍRLEVÉL

 

Érthető és könnyen kivitelezhető SEO tippek látogatószám növeléshez

 

Trükkök, gyakorlati példák és valós ügyfélsztorik egyetlen cél érdekében, az organikus forgalomnövelésért. Mert az organikus látogató a jó legjobb látogató.