fbpx

Search Console beállítás WordPressben

A Search Console beállítás legegyszerűbb módja két lépésből áll. Ennek segítségével 10 perc alatt elérhetjük azt a kincsesbányát, amit a Google kínál nekünk. A Google Search Console (“leánykori” nevén a webmester eszközök) ugyanis megmutatja, milyen kulcsszavakra, és hányadik helyen jelenik meg a honlapunk a keresőben.

Google Search Console (webmester eszközök) használatához szükséged van egy Google fiókra. Ez automatikusan létrejött, amikor regisztráltad az e-mail címed a Gmail-ben. Ha több ilyen címed is van, válaszd ki azt, amelyikkel a weboldalaid látogatottsági adatait látni akarod.

Ez a leírás a WordPress alapú honlapok esetén mutatja meg a Search Console beállítását.

Google Analytics bekötése

Jól látod, a Google Analytics-szel kezdjük. Ezzel nagyban megkönnyíted a Search Console beállítását, és egyébként is hasznos. Bármilyen weboldalad is van, a legpontosabb látogatottsági információt a Google Analytics-ből kapod.

Ahhoz, hogy a leírtak működjenek, a honlapodnak már regisztrálva kell lennie a Google Analyticsben.

A WordPress adminisztrációs felületén menj el a Bővítmények / Új hozzáadása menüpontba!

A jobb fölső sarokba írd be: Monster Insight

Válaszd ki az egyszemű szörnyet, és nyomj rá a telepítés gombra!

Google Analytics by MonsterInsights

A telepítés után nyomd meg a Bekapcsol gombot!

A bal oldali menüben megjelenik a szörnyike és az Insights felirat. Válaszd ki az Insights / Settings menüpontot!

A General fülön lévő Authenticate with your Google account feliratú gombra van most szükséged. Ellenőrizd, hogy be vagy a lépve a böngészőben a kiválasztott Google fiókodba!

Bátran nyomd meg ezt a szép hosszú nevű gombot! A plugint engedélyt fog kérni, hogy hozzáférjen a Google Analytics adataidhoz.

MonsterInsights engedélykérés

Nyomd meg az engedélyezés gombot!

Egy felugró kis ablakban egy nagyon hosszú, betűkből és számokból álló kód fog megjelenni.

Másold be ezt a kódot a WordPress admin felületén megjelenő mezőbe, majd nyomd meg a Save authentication code gombot!

Google analytics ellenőrzőkód beírása

A Google Profile mezőben válaszd ki azt az analytics tulajdont (weboldalt), amivel éppen dolgozol.

Ha csak egy weboldalad van az analyticsben regisztrálva, akkor itt csak egy választási lehetőséged lesz. Ha több honlapod is van, akkor több. Fontos, hogy megfelelőt válassz, különben rossz oldal adatait fogod látni!

Ezen a fülön nem kell mást állítanod. Alaphelyzetben az ignore users mezőben az adminisztrátor, szerkesztő feliratokat látod. Ez azt jelenti, hogy a Google Analytics nem méri azokat a látogatásokat, amiket az oldal adminisztrátora és szerkesztője hoz létre. Ez egy induló oldalnál hasznos, mert a honlap tesztelés és tartalom feltöltés által generált látogatások erősen torzítják a látogatottsági statisztikát.

Nyomd meg a Saves Changes gombot!

Az Universal fülön érdemes még bekapcsolni a Enable Demographics and Interests Reports for Remarketing and Advertising mezőt. Ez szükséges ahhoz, hogy később a Google felületén remarketing hirdetéseket tudj futtatni. Viszont ha ezt beállítod, a törvényi szabályozás szerint köteles vagy figyelmeztetni a honlap látogatóit a cookie használatára. Ehhez javaslom az EU Cookie Law bővítményt.

A feladat nagy részével készen is vagy.

Google Search Console beállítás

Létre kell hoznod az új honlapodat a Search Consolban. Ehhez épj be a Search Console-ba!

A jobb fölső sarokban lévő narancssárga gombra kattintva tudod az új honlapot felvenni.

A gomb felirata jelenleg Tulajdonság hozzáadása magyarul, de ez ne tévesszen meg! Tényleg itt lehet új honlapot regisztrálni a webmester eszközökbe.

A felugró kis ablakba írd be az új honlapod címét! Fontos, hogy azt a címet add meg, amit használni fogsz. A www.ujhonlap.hu és az ujhonlap.hu két különböző oldal a Google szemében.

Search Console új honlap hozzáadása

Nyomd meg a hozzáadás gombot!

Most pedig igazolnod kell az új tulajdonod, azaz azt, hogy a honlap hozzád tartozik. Ennek több módja is van, de most derül ki, miért a Google Analytics bekötéssel kezdtük az egészet.

A legegyszerűbb mód, ami biztosan működik, a Google Analytics-szel való igazolás.

SearchConsole tulajdon igazolása

Ehhez az kell, hogy a Google fiókodhoz tartozó Google Analytics kód a honlap fejlécében (head) szerepeljen. Ezt automatikusan megcsinálja neked a Google Analytics by MonsterInsights plugin. Így nem kell a honlapod kódjában turkálnod.

Nyomd meg az ellenőrzés gombot!

Search Console sikeres igazolás

Tádámm! Kész is vagy.

A Search Console néhány nap elteltével kezdi mérni az adatokat. Az adatokat mindig 28 napra mutatja, ált. 3 nap késéssel. Tehát az első teljes adatsorod (feltéve ha már van elegendő mennyiségű keresés az oldaladra) 31 nap múlva áll elő.

Csernai Kata SEO szakember

Csernai Kata Seostratéga

Honlaptulajdonosoknak segítek kiszámítható, stabil látogatottságot szerezni a Google keresőből, hirdetési költségek nélkül.

Ha most találkozol velem először, még nem tudhatod, miért bízz bennem. Nézd meg, milyen szakmai utat jártam be, és milyen eredményeket értem el. Ezek alapján döntsd el magad, érdemes-e SEO kérdéseken rám hallgatnod.

Ismerj meg

Keresés SEO tippek között

seo szolgáltatások

kiemelt seo témák

Szerző: Csernai Kata
Csernai Kata SEO szakember vagyok. Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és bivalyerős linkekkel foglalkozom. Nem egy webes rendszerben hiszek, hanem abban, hogy szakértelemmel és kellő alapossággal minden rendszerben meg lehet találni a kihagyott lehetőségeket.

Hasonló bejegyzések

SZERZŐI JOGOK – TÁJÉKOZTATÁS – KÖTBÉR A SeoStrategia.hu teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos a szerző Csernai Kata SEO szakember .

A honlap tartalmáról, és a honlapról letölthető információs anyagokról tilos bármilyen olyan másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján, amelyhez a szerző ill. a jogtulajdonos előzetesen nem járult hozzá, és amelyen szerzőségük nem került feltüntetésre.

Amennyiben a SeoStrategia.hu weboldalon szereplő bármilyen saját (szöveg, képi, videó, ábra, infografika vagy egyéb) tartalmát más személy vagy cég honlapján vagy bármely más online vagy offline felületén vagy eszközén, bizonyíthatóan azonos vagy nagy mértékben hasonló formában megjelenik, a weboldal üzemeltetője (SEO Stratégia Bt., tulajdonos Csernai Katalin) másolt oldalanként 50.000 Ft / nap összegű kötbért számláz a jogtalan felhasználónak.

A kötbért a felfedezést napjától számítva addig a napig kerül felszámításra, amely napon a kérdéses tartalmakat a jogtalan felhasználó véglegesen eltünteti saját felületéről. Szöveg esetén másolt oldalnak minősül, ha az átvétel az adott teljes oldal tartalom 10%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett tartalmat. Kép, videó, ábra, infografika átvétele és felhasználása esetén bármely átvett tartalom teljes oldalnak számít.

Az átvétellel és a felhasználással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. A fent említett tartalmak átvételének és felhasználásának bizonyítására közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat. A közokirat költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználó köteles megtéríteni.