fbpx

SEO könyv ajánló

Írta: Csernai Kata

   |   

Frissítve: 2023. 07. 16

   |   

Olvasási idő:

A konkurens keresőoptimalizálási honlapokon azt olvastam, hogy a SEO-t nem lehet könyvből megtanulni. Ehhez képest több tíz oldalas e-bookok érhetők el majd’ minden keresőoptimalizálási honlapon. Én most viszont egy valódi papír illatú, nyomtatott SEO könyvet ajánlok Neked, ami még csak nem is a sajátom.

Bár én is online vállalkozó vagyok, egy csomó dologban rendkívül anakronisztikusan viselkedem. Ilyen például a könyv olvasás. Bár remek e-book olvasók vannak, és a pdf állományok nem foglalják a helyet a könyvespolcon, én mégis valódi, papírra nyomtatott könyveket szeretek olvasni.

Különösen a szakirodalom esetén, amikor egy-egy lényeges részhez az ember többször visszalapoz, vagy a kanapén ülve bambán mered maga elé, amikor az olvasottak hatására megszületik a fejében a Nagy Ötlet.

Magyar nyelvű keresőoptimalizálási szakirodalom eddig gyakorlatilag nem létezett nyomtatott formában. Egy-két helyen még fellelhető Aarron Walter 2009-ben kiadott Keresők és webhelyek című könyve, de bevallom, így látatlanban is azt gondolom róla, hogy kissé eljárhatott felette az idő.

Ezt nem csak a kiadási éve alapján gondolom így, hanem az alapján is, hogy főként fejlesztők írták. A fejlesztési szabványok és használt programnyelvek olyan szinten változnak évről-évre, hogy bár bizonyára vannak örök érvényű igazságok is a könyvben, a technológia leírások sok-sok év elteltével már hagyhatnak kívánni valót maguk után. Ha Te olvastad a könyvet, kommentben feltétlenül írd meg, hogy mit gondolsz erről!

Szerencsédre, és minden keresőoptimalizálás iránt érdeklődő szerencséjére Szilágyi Balázs SEO szakember megírta első könyvét, melynek címe Stabil bevétel keresőoptimalizálással.

A könyv olyan időtálló keresőoptimalizálási technikát mutat be, ami miatt még ma is bárki bizalommal forgathatja. A Google már egy ideje, és manapság egyre inkább a tartalmat figyeli, azt, hogy a felhasználók számára mennyire hasznos az adott honlap.

Balázs ezt a technikát ismerte fel már ideje korán, ezt tanítja, és erről ír a könyvében is. Természetesen az alap technikai SEO elemeket is ismerteti, hiszen mégiscsak egy technológiai témáról beszélünk: a látogatóink és az eladnimondanivalónk között gépek közvetítenek.

Bár a technikai SEO-val is gyönyörű eredményeket lehet elérni – főként, ha az adott honlap alapbeállításai hiányoznak, vagy hibásak – hosszú távú stabil eredményt a tartalmi SEO-val lehet biztosítani.

Lássuk, mi mindenről szól ez  a SEO könyv!

Szilágyi Balázs könyv

Szilágyi Balázs könyv

 • Mi is pontosan a keresőoptimalizálás?
 • Miért nem keresel (elég) pénzt?
 • Miért nem keresel pénzt a keresőből?
 • Mit akar a Google?
 • Mit akar a látogató?
 • Hogyan építs fel egy honlapot?
 • A 4 legfontosabb keresőoptimalizálás technikai elem
 • Egy mindig működő SEO technika
 • Hogyan lesz pénzed a keresőből?
 • Amit a konkurensed nem lát
 • Stabil bevétel keresőoptimalizálással
 • Keresőoptimalizálás gyakorlatok

Most biztosan azt kérdezed magadban: Akkor ebből a könyvből meg fogom tanulni, hogy keresőoptimalizáljam a honlapom?

Abban igaza van a konkurenciának, hogy ezt teljes mélységében egy könyvből sosem fogod megtanulni. Hosszas internetes kutatómunkával, vagy több napos SEO tanfolyamokon megszerezheted az elméleti tudást, hogy utána azt sok-sok gyakorlati tapasztalattal kiegészítve elindulj a sikeres keresőoptimalizálás felé vezető úton.

Akkor mire jó ez a SEO könyv?

Ha figyelmesen végigolvasod, megérted belőle, hogy hogyan működik a SEO. Világos lesz számodra, hogy mi kell a Google-nek, és mi kell a látogatónak ahhoz, hogy nagyra értékelje a honlapodat.

Elsajátíthatod belőle azt a gondolkodásmódot, amivel sikerre viheted az online vállalkozásodat.

Készülj fel rá, hogy nem mindig lesz kényelmes ezt a könyvet olvasnod! Szilágyi Balázs kőkemény üzletember, és helyenként olyan virtuális fenékberúgásokat kapsz majd tőle a könyvön keresztül, aminek hatására kénytelen leszel szembenézni az online vállalkozó éneddel.

A könyv elolvasása után el tudod dönteni, hogy akarsz-e Te magad a honlapod keresőoptimalizálásával foglalkozni. Érezni fogod, hogy rááll-e az agyad arra a gondolatmenetre, ami a SEO-hoz kell, Vagy azt fogod érezni, hogy “Jézusom, ez nekem sose fog menni!”, vagy azt, hogy “Nahát, ez milyen izgalmas!”.

Nyugodtan hallgass a megérzésedre! Ha úgy érzed, hogy a hátad közepére se kívánod egy új szakma megtanulását, szervezd ki a honlapod keresőoptimalizálását. Garantáltan eredményesebb lesz, mint ha kénytelen-kelletlen kínlódsz vele.

Van még egy nagyon fontos mellékhatása a könyvnek. Érteni fogod, hogy miről beszélnek a keresőoptimalizálók. El fogod tudni tudni dönteni, hogy melyik SEO szakemberre bízhatod rá nyugodt szívvel a honlapod. Már csak ezért is megéri elolvasni.

Csernai Kata
Csernai Kata SEO szakember vagyok. Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és a komplex projektek stratégiájának meghatározásával foglalkozom. Nem egy webes rendszerben hiszek, hanem abban, hogy szakértelemmel és kellő alapossággal minden rendszerben meg lehet találni a kihagyott lehetőségeket.

Keresés SEO tippek között

Kapcsolódjunk

INGYENES SEO TIPPEK

Nem küldünk kéretlen levélszemetet.
A legjobb SEO tippekért iratkozz fel a hírlevelünkre!

 

 

Ezek is érdekelhetnek

WEBSHOP SEO HÍRLEVÉL

 

Érthető és könnyen kivitelezhető SEO tippek látogatószám növeléshez

 

Trükkök, gyakorlati példák és valós ügyfélsztorik egyetlen cél érdekében, az organikus forgalomnövelésért. Mert az organikus látogató a jó legjobb látogató.