fbpx

SEO könyv ajánló

A konkurens keresőoptimalizálási honlapokon azt olvastam, hogy a SEO-t nem lehet könyvből megtanulni. Ehhez képest több tíz oldalas e-bookok érhetők el majd’ minden keresőoptimalizálási honlapon. Én most viszont egy valódi papír illatú, nyomtatott SEO könyvet ajánlok Neked, ami még csak nem is a sajátom.

Bár én is online vállalkozó vagyok, egy csomó dologban rendkívül anakronisztikusan viselkedem. Ilyen például a könyv olvasás. Bár remek e-book olvasók vannak, és a pdf állományok nem foglalják a helyet a könyvespolcon, én mégis valódi, papírra nyomtatott könyveket szeretek olvasni.

Különösen a szakirodalom esetén, amikor egy-egy lényeges részhez az ember többször visszalapoz, vagy a kanapén ülve bambán mered maga elé, amikor az olvasottak hatására megszületik a fejében a Nagy Ötlet.

Magyar nyelvű keresőoptimalizálási szakirodalom eddig gyakorlatilag nem létezett nyomtatott formában. Egy-két helyen még fellelhető Aarron Walter 2009-ben kiadott Keresők és webhelyek című könyve, de bevallom, így látatlanban is azt gondolom róla, hogy kissé eljárhatott felette az idő.

Ezt nem csak a kiadási éve alapján gondolom így, hanem az alapján is, hogy főként fejlesztők írták. A fejlesztési szabványok és használt programnyelvek olyan szinten változnak évről-évre, hogy bár bizonyára vannak örök érvényű igazságok is a könyvben, a technológia leírások 8 év elteltével már hagyhatnak kívánni valót maguk után. Ha Te olvastad a könyvet, kommentben feltétlenül írd meg, hogy mit gondolsz erről!

Szerencsédre, és minden keresőoptimalizálás iránt érdeklődő szerencséjére Szilágyi Balázs SEO szakember megírta első könyvét, melynek címe Stabil bevétel keresőoptimalizálással.

A könyv olyan időtálló keresőoptimalizálási technikát mutat be, ami miatt a következő néhány évben még bárki bizalommal forgathatja. A Google már egy ideje, és manapság egyre inkább a tartalmat figyeli, azt, hogy a felhasználók számára mennyire hasznos az adott honlap.

Balázs ezt a technikát ismerte fel már ideje korán, ezt tanítja, és erről ír a könyvében is. Természetesen az alap technikai SEO elemeket is ismerteti, hiszen mégiscsak egy technológiai témáról beszélünk: a látogatóink és az eladnimondanivalónk között gépek közvetítenek.

Bár a technikai SEO-val is gyönyörű eredményeket lehet elérni – főként, ha az adott honlap alapbeállításai hiányoznak, vagy hibásak – hosszú távú stabil eredményt a tartalmi SEO-val lehet biztosítani. (Lásd a 2017 első negyedévében dúló Fred algoritmus frissítés eredményét.)

Lássuk, mi mindenről szól ez  a SEO könyv!

Szilágyi Balázs könyv

Szilágyi Balázs könyv

 • Mi is pontosan a keresőoptimalizálás?
 • Miért nem keresel (elég) pénzt?
 • Miért nem keresel pénzt a keresőből?
 • Mit akar a Google?
 • Mit akar a látogató?
 • Hogyan építs fel egy honlapot?
 • A 4 legfontosabb keresőoptimalizálás technikai elem
 • Egy mindig működő SEO technika
 • Hogyan lesz pénzed a keresőből?
 • Amit a konkurensed nem lát
 • Stabil bevétel keresőoptimalizálással
 • Keresőoptimalizálás gyakorlatok

Most biztosan azt kérdezed magadban: Akkor ebből a könyvből meg fogom tanulni, hogy keresőoptimalizáljam a honlapom?

Abban igaza van a konkurenciának, hogy ezt teljes mélységében egy könyvből sosem fogod megtanulni. Hosszas internetes kutatómunkával, vagy több napos SEO tanfolyamokon megszerezheted az elméleti tudást, hogy utána azt sok-sok gyakorlati tapasztalattal kiegészítve elindulj a sikeres keresőoptimalizálás felé vezető úton.

Akkor mire jó ez a SEO könyv?

Ha figyelmesen végigolvasod, megérted belőle, hogy hogyan működik a SEO. Világos lesz számodra, hogy mi kell a Google-nek, és mi kell a látogatónak ahhoz, hogy nagyra értékelje a honlapodat.

Elsajátíthatod belőle azt a gondolkodásmódot, amivel sikerre viheted az online vállalkozásodat.

Készülj fel rá, hogy nem mindig lesz kényelmes ezt a könyvet olvasnod! Szilágyi Balázs kőkemény üzletember, és helyenként olyan virtuális fenékberúgásokat kapsz majd tőle a könyvön keresztül, aminek hatására kénytelen leszel szembenézni az online vállalkozó éneddel.

A könyv elolvasása után el tudod dönteni, hogy akarsz-e Te magad a honlapod keresőoptimalizálásával foglalkozni. Érezni fogod, hogy rááll-e az agyad arra a gondolatmenetre, ami a SEO-hoz kell, Vagy azt fogod érezni, hogy “Jézusom, ez nekem sose fog menni!”, vagy azt, hogy “Nahát, ez milyen izgalmas!”.

Nyugodtan hallgass a megérzésedre! Ha úgy érzed, hogy a hátad közepére se kívánod egy új szakma megtanulását, szervezd ki a honlapod keresőoptimalizálását. Garantáltan eredményesebb lesz, mint ha kénytelen-kelletlen kínlódsz vele.

Van még egy nagyon fontos mellékhatása a könyvnek. Érteni fogod, hogy miről beszélnek a keresőoptimalizálók. El fogod tudni tudni dönteni, hogy melyik SEO szakemberre bízhatod rá nyugodt szívvel a honlapod. Már csak ezért is megéri elolvasni.

Csernai Kata SEO szakember

Csernai Kata Seostratéga

Honlaptulajdonosoknak segítek kiszámítható, stabil látogatottságot szerezni a Google keresőből, hirdetési költségek nélkül.

Ha most találkozol velem először, még nem tudhatod, miért bízz bennem. Nézd meg, milyen szakmai utat jártam be, és milyen eredményeket értem el. Ezek alapján döntsd el magad, érdemes-e SEO kérdéseken rám hallgatnod.

Ismerj meg

Keresés SEO tippek között

seo szolgáltatások

kiemelt seo témák

Szerző: Csernai Kata
Csernai Kata SEO szakember vagyok. Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és bivalyerős linkekkel foglalkozom. Nem egy webes rendszerben hiszek, hanem abban, hogy szakértelemmel és kellő alapossággal minden rendszerben meg lehet találni a kihagyott lehetőségeket.

Hasonló bejegyzések

SZERZŐI JOGOK – TÁJÉKOZTATÁS – KÖTBÉR A SeoStrategia.hu teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos a szerző Csernai Kata SEO szakember .

A honlap tartalmáról, és a honlapról letölthető információs anyagokról tilos bármilyen olyan másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján, amelyhez a szerző ill. a jogtulajdonos előzetesen nem járult hozzá, és amelyen szerzőségük nem került feltüntetésre.

Amennyiben a SeoStrategia.hu weboldalon szereplő bármilyen saját (szöveg, képi, videó, ábra, infografika vagy egyéb) tartalmát más személy vagy cég honlapján vagy bármely más online vagy offline felületén vagy eszközén, bizonyíthatóan azonos vagy nagy mértékben hasonló formában megjelenik, a weboldal üzemeltetője (SEO Stratégia Bt., tulajdonos Csernai Katalin) másolt oldalanként 50.000 Ft / nap összegű kötbért számláz a jogtalan felhasználónak.

A kötbért a felfedezést napjától számítva addig a napig kerül felszámításra, amely napon a kérdéses tartalmakat a jogtalan felhasználó véglegesen eltünteti saját felületéről. Szöveg esetén másolt oldalnak minősül, ha az átvétel az adott teljes oldal tartalom 10%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett tartalmat. Kép, videó, ábra, infografika átvétele és felhasználása esetén bármely átvett tartalom teljes oldalnak számít.

Az átvétellel és a felhasználással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. A fent említett tartalmak átvételének és felhasználásának bizonyítására közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat. A közokirat költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználó köteles megtéríteni.