fbpx

SEO stratégia: biztos módszer látogatószerzéshez

A SEO, magyarul keresőoptimalizálás mindazon tevékenységek összessége, amivel egy oldal keresőben való megjelenését támogatjuk.

A keresőoptimalizálás nem hoz egy csettintésre látogatókat az oldaladra. A jól kialakított SEO stratégia viszont hosszú távon, stabilan szállítja az ÉRDEKLŐDŐKET a honlapodra.

Minél több, az oldalad témája iránt érdeklődő látogató jut el a honlapodra, annál nagyobb az esélye, hogy elérd a célod. Legyen ez a cél címlista gyűjtése, a saját személyes márkád növelése, a szolgáltatásod megismertetése, termékek értékesítése vagy egyszerűen reklám bevételek generálása.

Teljesen mindegy, hogy blogod, céges honlapod vagy webáruházad van. Ahhoz, hogy sikeres légy vele, folyamatosan egyre több és több látogatót kell szerezned. Többet, mint a versenytársaidnak.

Szerezhetsz látogatókat drága pénzen hirdetéssel. Ez a látogatószerzés leggyorsabb formája: minél többet hirdetsz, annál nagyobb lesz a honlapod látogatottsága. Ez a végtelenségig növelhető, feltéve, ha végtelen mennyiségű pénzed van a hirdetésekre.

De mi történik akkor, ha már nem tudsz, vagy nem akarsz hirdetésre költeni?

A látogatók száma csökkenni kezd, rossz esetben drasztikus visszaesik. Ezzel együtt csökken az online bevételed is.

Nem jó kilátás, igaz?

Ezzel szemben a keresőoptimalizálás ingyen és folyamatosan szállítja Neked az érdeklődőket. Akkor is, ha aznap éppen nem fut egyetlen kampányod sem.

A keresőoptimalizálás stratégiai gondolkodást kíván

Azt már mondtam, hogy a SEO nem hoz gyors megoldást – bár egy-két alap beállítással is jelentős javulást lehet elérni.

Persze itt is igaz, mint az élet minden területén, hogy csinálni kell. Ha minden nap csak fél órát foglalkozol a honlapod keresőoptimalizálásával, biztosan lesznek eredményeid.

Te csak a csatát, vagy a háborút akarod megnyerni?

Egy-egy csatát egy jó ötlet is eldönthet. A látogatókért folyó háborút viszont csak akkor tudod megnyerni, ha kitartóan menetelsz a kitűzött célod felé.

Lehetnek kiváló ötleteid. De az ötletelés, a témák és feladatok közötti csapongás nem tesz jót a keresőoptimalizálásnak.

Ide stratégiai gondolkodás kell.

Az, hogy kitűzd a célod, és hónapról-hónapra, hétről-hétre tudd, mik azok a lépések, amiket a cél eléréséért meg kell tenned. És nem elég tudni, mi lesz a következő lépés, végre is kell hajtani!

A SEO stratégia típusai

Más a célja egy bloggernek, aki a gondolatait szeretné minél több emberrel megosztani.

Más a célja egy cég tulajdonosnak, aki minél több ügyfelet akar szerezni.

Más a célja egy webáruház tulajdonosnak, aki az eladásait szeretné növelni.

Bár a keresőoptimalizálás lépései azonosak, különböző célok elérése érdekében más-más arányban kell ezeket a lépéseket alkalmazni.

  • blog keresőoptimalizálás során a tartalomgyártás és a közösségi média minél jobb kihasználása a legfontosabb.
  • céges honlap keresőoptimalizálás során a célcsoportnak szóló kulcsszavak megtalálása, és az ügyfelek ki nem mondott kérdéseinek megválaszolása vezet eredményre.
  • webáruház keresőoptimalizálás során a keresőoptimalizált termékleírások készítése, valamint a tudatos kategorizálás és címkézés a célravezető.

A SEO stratégia attól jó, hogy személyre szabott. Azt a célt támogatja, amit Te tűztél ki magad elé.

Csernai Kata SEO szakember

Csernai Kata Seostratéga

Honlaptulajdonosoknak segítek kiszámítható, stabil látogatottságot szerezni a Google keresőből, hirdetési költségek nélkül.

Ha most találkozol velem először, még nem tudhatod, miért bízz bennem. Nézd meg, milyen szakmai utat jártam be, és milyen eredményeket értem el. Ezek alapján döntsd el magad, érdemes-e SEO kérdéseken rám hallgatnod.

Ismerj meg

Keresés SEO tippek között

seo szolgáltatások

kiemelt seo témák

Szerző: Csernai Kata
Csernai Kata SEO szakember vagyok. Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és bivalyerős linkekkel foglalkozom. Nem egy webes rendszerben hiszek, hanem abban, hogy szakértelemmel és kellő alapossággal minden rendszerben meg lehet találni a kihagyott lehetőségeket.

Hasonló bejegyzések

SZERZŐI JOGOK – TÁJÉKOZTATÁS – KÖTBÉR A SeoStrategia.hu teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos a szerző Csernai Kata SEO szakember .

A honlap tartalmáról, és a honlapról letölthető információs anyagokról tilos bármilyen olyan másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján, amelyhez a szerző ill. a jogtulajdonos előzetesen nem járult hozzá, és amelyen szerzőségük nem került feltüntetésre.

Amennyiben a SeoStrategia.hu weboldalon szereplő bármilyen saját (szöveg, képi, videó, ábra, infografika vagy egyéb) tartalmát más személy vagy cég honlapján vagy bármely más online vagy offline felületén vagy eszközén, bizonyíthatóan azonos vagy nagy mértékben hasonló formában megjelenik, a weboldal üzemeltetője (SEO Stratégia Bt., tulajdonos Csernai Katalin) másolt oldalanként 50.000 Ft / nap összegű kötbért számláz a jogtalan felhasználónak.

A kötbért a felfedezést napjától számítva addig a napig kerül felszámításra, amely napon a kérdéses tartalmakat a jogtalan felhasználó véglegesen eltünteti saját felületéről. Szöveg esetén másolt oldalnak minősül, ha az átvétel az adott teljes oldal tartalom 10%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett tartalmat. Kép, videó, ábra, infografika átvétele és felhasználása esetén bármely átvett tartalom teljes oldalnak számít.

Az átvétellel és a felhasználással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. A fent említett tartalmak átvételének és felhasználásának bizonyítására közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat. A közokirat költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználó köteles megtéríteni.