fbpx

Title jelentése, használata a SEO-ban

A title az egyik legfontosabb on site SEO elem. Ha ez nincs kitöltve a honlapod minden egyes aloldalán, esélyed sincs arra, hogy az oldalad jó helyen jöjjön a keresőben.

A title az oldal címe. Nem összekeverendő az URL-lel (angolul Uniform Resource Locator), ami a honlap webes hivatkozása, azaz az a cím, amit a böngészőbe beírva eljutsz az adott honlapra.

A title az a cím, ami meghatározza az oldal témáját. 

Ennek a honlapnak a főoldai title-je: SEOStratégia – SEO, webshop keresőoptimalizálás, woocommerce webáruház

Jól látod, a főoldali title-ben megjelennek az oldal főoldali kulcsszavai.

A főoldali title általában nem látható a felhasználó számára. Úgy tudod előcsalni, ha az Internet Explorerben a böngésző ablak tetejére viszed az egeret.

Title főoldal

Title főoldal

A title szerepe a keresőoptimalizálásban

A title bemutatja a Google keresőrobot számára az oldal témáját. Ez alapján tudja a Google eldönteni, hogy egy keresésre megjelenítse-e a honlapodat.

A title megjelenik a Google találati listájában is. Ebben a formájában bemutatja az oldalt a felhasználónak. A felhasználó ez alapján dönti el, hogy azt az információt kapta-e meg, amit keresett.

Title

Title

Title beállítása

A title beállítása rendszerenként eltérő módon történik. Általában minden weboldalon biztosítva van a főoldali title beállíthatósága.

WordPressben ezt a Beállítások / Általános beállításokban tudod megadni, a weboldal rövid leírása mezőben.

Title beállítás főoldal

Title beállítás főoldal

Title-t azonban nem elég a főoldalra beállítani!

Minden egyes aloldalra  meg kell adni, legyen az egy blogbejegyzés, egy kategória oldal, vagy egy termék aloldal a webáruházadban.

Csernai Kata SEO szakember

Csernai Kata Seostratéga

Honlaptulajdonosoknak segítek kiszámítható, stabil látogatottságot szerezni a Google keresőből, hirdetési költségek nélkül.

Ha most találkozol velem először, még nem tudhatod, miért bízz bennem. Nézd meg, milyen szakmai utat jártam be, és milyen eredményeket értem el. Ezek alapján döntsd el magad, érdemes-e SEO kérdéseken rám hallgatnod.

Ismerj meg

Keresés SEO tippek között

seo szolgáltatások

kiemelt seo témák

Szerző: Csernai Kata
Csernai Kata SEO szakember vagyok. Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és bivalyerős linkekkel foglalkozom. Nem egy webes rendszerben hiszek, hanem abban, hogy szakértelemmel és kellő alapossággal minden rendszerben meg lehet találni a kihagyott lehetőségeket.

Hasonló bejegyzések

SZERZŐI JOGOK – TÁJÉKOZTATÁS – KÖTBÉR A SeoStrategia.hu teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos a szerző Csernai Kata SEO szakember .

A honlap tartalmáról, és a honlapról letölthető információs anyagokról tilos bármilyen olyan másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján, amelyhez a szerző ill. a jogtulajdonos előzetesen nem járult hozzá, és amelyen szerzőségük nem került feltüntetésre.

Amennyiben a SeoStrategia.hu weboldalon szereplő bármilyen saját (szöveg, képi, videó, ábra, infografika vagy egyéb) tartalmát más személy vagy cég honlapján vagy bármely más online vagy offline felületén vagy eszközén, bizonyíthatóan azonos vagy nagy mértékben hasonló formában megjelenik, a weboldal üzemeltetője (SEO Stratégia Bt., tulajdonos Csernai Katalin) másolt oldalanként 50.000 Ft / nap összegű kötbért számláz a jogtalan felhasználónak.

A kötbért a felfedezést napjától számítva addig a napig kerül felszámításra, amely napon a kérdéses tartalmakat a jogtalan felhasználó véglegesen eltünteti saját felületéről. Szöveg esetén másolt oldalnak minősül, ha az átvétel az adott teljes oldal tartalom 10%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett tartalmat. Kép, videó, ábra, infografika átvétele és felhasználása esetén bármely átvett tartalom teljes oldalnak számít.

Az átvétellel és a felhasználással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. A fent említett tartalmak átvételének és felhasználásának bizonyítására közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat. A közokirat költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználó köteles megtéríteni.