fbpx

Fő kulcsszó jelentése, használata SEO-ban

A fő kulcsszó, más néven a főoldali kulcsszó az egyik legfontosabb on site SEO elem a honlapodon. A fő kulcsszó határozza meg ugyanis a Google szemében a honlapod témáját.

A Google egyre inkább a tartalmilag letisztult, egy téma köré szerveződő honlapokat kedveli. Józan paraszti ésszel is belátható, egy kazánkovács balett táncos bemutatkozó oldala nem csak a Google, hanem a felhasználó számára is összezavaró lenne. Ezért nagyon fontos, hogy a fő kulcsszó vagy kulcsszavak a honlap témájához kapcsolódjanak.

Hány fő kulcsszót válasszak?

Egy honlap esetében max. 2-3 főoldali kulcsszót használunk. Ezek a honlap témájához kapcsolódó, releváns kulcsszavak.

Régi rossz szokás, hogy a meta keyword mezőben válogatás nélkül, rengeteg kulcsszót felsorolnak a honlap tulajdonos, ill. fejlesztők. Ezt véletlenül se kövesd el, mivel nagyot tudsz ártani a honlapodnak vele! Egy ilyen beállítással csak összezavarod a Google robotot, aki nem fogja tudni, valójában miről szól az oldalad, és szépen hátrébb sorolja.

Meta keyword rossz példa

Meta keyword rossz példa

A fenti példa egy ilyet mutat be. A felsorolt kulcsszavak számunkra még összetartozónak is tűnhetnek, de a Google szemében a wordpress programozás és a php programozás két eltérő téma, a web porfólió készítésről nem is beszélve.

Milyen fő kulcsszót válasszak?

Bár a tartalom építés során a kisebb keresésű kulcsszavakra érdemes célozni, ezt a szabályt itt most szándékosan megszegjük. Igyekezz a témához kapcsolódó legnagyobb keresésű kulcsszavakat kiválasztani!

Ezek általában egy szóból álló kulcsszavak, de lehetnek több szóból álló keresőkifejezések is.

Nagyon fontos a kulcsszó relevancia. A Google figyeli, hogy egy adott kulcsszóra való kereséskor milyen más kulcsszavakra is keresnek az emberek. Ezeket a kulcsszavakat egymás mellé rendeli, és megállapítja a relevancia sorrendet.

A főoldali kulcsszó kiválasztásánál igyekezz a relevancia alapján egymás után következő kulcsszavakból válogatni.

Hol jelenik meg a főoldali kulcsszó?

A főoldali kulcsszó a teljes honlap tartalmára vonatkozik. Ez mutatja be a Google számára, miről szól a honlapod. A nyitó oldal title-jében jelenik meg.

WordPress honlap esetében a Megjelenés / Testreszabás / Honlap azonosítás menüben tudod beállítani. A kiválasztott fő kulcsszavakat a “Honlap egysoros leírása” mezőbe írd be, vesszővel felsorolva.

Csernai Kata SEO szakember

Csernai Kata Seostratéga

Honlaptulajdonosoknak segítek kiszámítható, stabil látogatottságot szerezni a Google keresőből, hirdetési költségek nélkül.

Ha most találkozol velem először, még nem tudhatod, miért bízz bennem. Nézd meg, milyen szakmai utat jártam be, és milyen eredményeket értem el. Ezek alapján döntsd el magad, érdemes-e SEO kérdéseken rám hallgatnod.

Ismerj meg

Keresés SEO tippek között

seo szolgáltatások

kiemelt seo témák

Szerző: Csernai Kata
Csernai Kata SEO szakember vagyok. Online vállalkozóknak segítek folyamatosan új érdeklődőket szállítani a keresőből, hirdetési költségek nélkül. Főként tartalmai SEO-val és bivalyerős linkekkel foglalkozom. Nem egy webes rendszerben hiszek, hanem abban, hogy szakértelemmel és kellő alapossággal minden rendszerben meg lehet találni a kihagyott lehetőségeket.

Hasonló bejegyzések

SZERZŐI JOGOK – TÁJÉKOZTATÁS – KÖTBÉR A SeoStrategia.hu teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A jogtulajdonos a szerző Csernai Kata SEO szakember .

A honlap tartalmáról, és a honlapról letölthető információs anyagokról tilos bármilyen olyan másolatot készíteni, bármilyen módon sokszorosítani, nyilvánosan bemutatni, részben vagy egészben közzétenni, saját hasonló terméket, szolgáltatást létrehozni a termék alapján, amelyhez a szerző ill. a jogtulajdonos előzetesen nem járult hozzá, és amelyen szerzőségük nem került feltüntetésre.

Amennyiben a SeoStrategia.hu weboldalon szereplő bármilyen saját (szöveg, képi, videó, ábra, infografika vagy egyéb) tartalmát más személy vagy cég honlapján vagy bármely más online vagy offline felületén vagy eszközén, bizonyíthatóan azonos vagy nagy mértékben hasonló formában megjelenik, a weboldal üzemeltetője (SEO Stratégia Bt., tulajdonos Csernai Katalin) másolt oldalanként 50.000 Ft / nap összegű kötbért számláz a jogtalan felhasználónak.

A kötbért a felfedezést napjától számítva addig a napig kerül felszámításra, amely napon a kérdéses tartalmakat a jogtalan felhasználó véglegesen eltünteti saját felületéről. Szöveg esetén másolt oldalnak minősül, ha az átvétel az adott teljes oldal tartalom 10%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett tartalmat. Kép, videó, ábra, infografika átvétele és felhasználása esetén bármely átvett tartalom teljes oldalnak számít.

Az átvétellel és a felhasználással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. A fent említett tartalmak átvételének és felhasználásának bizonyítására közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat. A közokirat költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználó köteles megtéríteni.